13. heinäkuuta 2007

lainatut ideat aka. reseptikierrätystä 2


Paitsi että kesällä omat kokkailut jäävät vähemmälle, tulee blogimaailmaakin seurailtua enemmän silmäilytyyliin. Monta hyvää reseptiä on tullut selailtua, mutta toteutusasteelle ei ole vielä ehtinyt kovin monen kanssa. Tämä Lakkarahkan salaattiviritys kuitenkin kuulosti niin herkulliselta ja kesäisen rapsakalta, että kokeilemaan oli päästävä. Lisäbonuksena resepti vaikutti myös kohtuullisen helppo- ja nopsatekoiselta. Kun kaiken kukkuraksi edelliseltä Lidl -reissulta oli hetken mielijohteesta tassuun tarttunut purkillinen maapähkinävoita, oli asia selvä.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Seurasin sitä melkomoisen tarkasti, mutta kerrataan tässä nyt vielä pikaisesti miten mentiin:

Nuudelisalaattia tulisella maapähkinäkastikkeella
meillä tästä tuli neljä annosta

75 ml maapähkinävoita
4 rkl soijaa
2 rkl valkeaa balsamicoa (originaalissa on riisiviinietikkaa, en löytänyt sitä)
1 tl sambal oelek -tahnaa (korvasin sillä tuoreen chilin koska olen laiska p...)
2 valkosipulinkynttä raastettuna hienoksi
1 rkl fariinisokeria
1½ rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
n. 1 dl kasvis- tai kanalientä kastikkeen notkistamiseen

150 g riisinuudeleita
2 isohkoa porkkanaa, suikaloituna
1 punainen paprika, suikaloituna
2 uutta kesäsipulia, suikaloituna

Laita kastikkeen ainekset kanalientä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Kaavi tahna kulhoon ja vatkaa / sekoita lientä joukkoon vähitellen, kunnes kastike on sopivan juoksevaa. Me jätimme kastikkeen tarkoituksella melkoisen paksuksi.

Kiehauta kattilassa vettä, heitä sekaan porkkana- ja paprikasuikaleet. Anna kiehahtaa pikku hetken, lisää sitten nuudelit ja nosta kattila liedeltä. Anna seistä kunnes nuudelit ovat kypsiä (ajan voi tarkistaa paketista, yleensä noin 3 minuuttia). Valuta ja huuhtele kylmällä juoksevalla vedellä, valuta lopuksi hyvin. Sekoita joukkoon sipulit ja sopivaksi katsomasi määrä kastiketta. Kastikkeen voi nostaa pöytään erillisessä kulhossa, jolloin jokainen voi lisätä sitä mielensä ja makunsa mukaan omalla lautasellaan salaattiin. Meillä tätä syötiin sellaisenaan haaleana, sekä seuraavana päivänä kylmänä. Molemmat versiot toimivat loistavasti. Kylkeen paistoimme vielä kanan fileepihvit, joiden pintaan hierottiin ennen paistamista punaista currytahnaa.

TO-DEL-LA hyvää salaattia! Kastike antaa sille sopivasti pehmeää potkua, ja kasvikset ovat juuri sopivan rapsakoita. Nuudelit tekevät salaatista vähän ruokaisamman, ja halutessaan voi tosiaan paistaa vaikka kanaa vielä mukaan.

7 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Ihan fantastisen kuuloinen salaatti! Tässä vain mietin, millä ihmeellä korvaisin maapähkinävoin? Pähkinäallerginen kun olen... Ei ainakaan heti tule mieleen mitään korviketta.

oliivia kirjoitti...

Tämä oli kyllä aivan mahtavan makuinen salaatti! Ihan heti ei valitettavasti itsellekään tule mieleen mitään pähkinän korvaajaa... siitä juuri tulee se oma pehmeä makunsa tuohon kastikkeeseen. Tosin salaatti itse toimisi varmasti vaikka jonkin hapanimelän kastikkeen kanssa hyvin!

oliivia kirjoitti...

Äkkiä googlaamalla maailmalta tuntuu löytyvän ainakin tällaista pähkinätöntä "pähkinävoita":
http://www.soynutbutter.com/

Mia kirjoitti...

Jee, kiva että maistui! Itse asiassa se resepti josta itse ton sovelsin taisi käyttää chilitahnaa, jota mulla ei juuri silloin ollut...

Anonyymi kirjoitti...

Aivan älyttömän hyvää ja isänikin piti tästä. Hyvät makujen yhdistelmät. Lisäsin vielä hieman kaalia sekaan ja chilin puuttuessa kaapista laitoin sweet chili-kastiketta. Terv. Nala

oliivia kirjoitti...

anonyymi, kiva kuulla että teillekin maistui! Tässä on TOSIAAN maut kohdallaan. Millaisena laitoit kaalin, ihan raakana vai kypsensitkö porkkanan ja paprikan kanssa?
Itse voisin syödä tätä melkein joka päivä...

Anonyymi kirjoitti...

Hups, taisin vasta äsken lukea ohjeen oikein kokonaan. Minä meinaan paistoin paprikaa, porkkanaaja keltasipulia ensin pannulla ja sitten lisäsin sinne vähän ajan päästä hetkeksi kaalia. Eli enemmän wokiksi meni. Terv. Nala