6. joulukuuta 2007

aamuKahvi

Tätä postausta on pitänyt haudutella useamman kuukauden ajan, aina siitä asti kun Baby tuli taloon viime maaliskuussa. Espresson valmistuksen jonkinlainen oppiminen tosin otti parisen viikkoa aikaa, ja maitovaahtoa opin tekemään vasta pari - kolme viikkoa takaperin, saatuani vinkkejä jauhantapajan Pippurimyllyltä. Vaahtoavasta maidosta riemastuneena sitten keittelinkin oikein urakalla herkkukahveja... Valitettavasti mikään kaunis latte art- tyyppinen siperrys ei minulta (ainakaan vielä) onnistu, joten kuvissakin poseeraa ihan perusversiot espressosta ja cappucinosta.

Sen verran homma vielä opetteluttaa, että aamukahvi arkiaamuna valmistuu kyllä ihan perinteisellä keittimellä. Viikonloppuna tai näin arkipyhäpäivisin on kuitenkin ihanaa nautiskella kunnon aromeista, useimmiten juuri espresson muodossa. Parempi Puolisko on innokkaampi kahvinjuoja, minulle kyllä määränsä puolesta toimisi arkisinkin pelkkä espresso...

Kahvinkeittely saloihin voi tutustua vaikkapa näissä Pastanjauhajien teksteissä, siellä homma on hallussa huomattavasti tätä keittiötä paremmin. Kahvin maailma on kieltämättä niin kiehtova, että annettuaan sille pikkusormen voi helposti menettää koko käden... Meillä on vielä toistaiseksi pysytty ihan vaatimattomissa mittasuhteissa, tunnustettava on että edes omaa myllyä emme vielä omista, vaan kipaisemme hakemassa aina pienen määrän vastajauhettua tuosta kulman takaa kauppiaalta. Babymme ei onneksi ole nirsointa sorttia, joten tähän mennessä on näinkin pärjätty mainiosti.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

1 kommentti:

Pippurimylly kirjoitti...

Mukava kuulla, että siellä kahvi maistuu! Ei meilläkään latte art -tyyppinen taiteilu onnistu kovinkaan toistettavasti. Harjoittelua vaatii! Oletteko kokeilleet makusiirappeja? Minä vähän karsastin niitä aluksi, mutta varsinkin vaahdotetusta maidosta viriteltyihin kaffeihin niitä tulee lorauteltua nykyään lähes aina.