28. marraskuuta 2007

rullaati rullaati rullaati rullaa

Pastanjauhajien Rosmis on hehkutellut useaankin otteeseen rullattujen ruokien ylivoimaista herkullisuutta rullaamattomiin verrattuna. Kaikkia rullaohjeita on pitänyt ehtiä kokeilemaan, vaan niinpä on taas tänne asti mennyt ennenkuin on ehditty astialle... ja varsinkin siitä kertomaan. Jos tässä ruokapolkkauharrasteessa jokin huono puoli on niin sen täytyy olla runsaudenpula mahtavista ideoista ja resepteistä! Jossain vaiheessa sitä sitten huomaa että niin sanotusti työ haittaa harrastustoimintaa eikä kaikkea ehdi kokeilemaan ihan siihen tahtiin kun haluaisi. No, onneksi teidän kanssapolkkaajien keittiösaavutuksiin voi palata myöhemminkin ja käydä etsimässä ja löytämässä taas uudelleen niitä jo unohtuneita juttuja.

Inspiraatiota tähän ruokaan saatiin siis täältä. Myöhäinen kaupassakäyntiaika ja kiire vaikuttivat osaltaan siihen että toteutus oli hiukan poikkeava.

Savulohta rullalla
2 annosta

n. 300 g kylmäsavulohta
n. 100 g ruohosipulituorejuustoa
½ pss katkarapuja sulatettuna

Leikkaa savulohi viipaleiksi, yritä saada niistä mahdollisimman leveitä. Levitä jokaiselle viipaleelle tuorejuustoa (tässä kannattaa käyttää ihan normaalirasvaista) ja asettele päälle muutama katkarapu. Kiepsauta rullalle, ja nostele rullat pystyyn pieneen vuokaan. Käytä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tarkkaile tilannetta kypsymisaikana. Liian kuivaksi ei kannata päästää, mutta ajatus on että lohi hiukan kypsyisi.
Tarjoa vaikkapa salaatin tai rosmariiniperunoiden kanssa.

Juomaksi sopii jokin herkullinen valkoviini. Meilläkin sellaista oli, mutta nyt ei taas kykene muistamaan että mitähän sorttia.

Herkullisia kääröjä, joskin kannattaa varautua siihen että savulohesta tehtynä nämä ovat melko suolaisia. Tuoreesta lohesta tulisi varmasti herkkua myös, sekin on kyllä lähiaikoina testattava! Ruoan teko ja kypsennys on sitäpaitsi nopeaa, mikä sopii perjantaireseptille oikein hyvin. Voisipa näitä vaikka alkupaloinakin tarjoilla!

4 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Voi namiskuukkeli, kun nuo kääryleet näyttävätkin hyviltä. Ja vielä katkarapujakin kaiken lisäksi. Pyytäkää minutkin seuraavalla rullauskerralla syömään, pliis. :)

oliivia kirjoitti...

Kiitokset vaan vielä teille reseptistä! Teillehän on aina voimassa kutsu meidän pöytään, jos tänne päin oikeastikin eksytte :)

kielensyöjä kirjoitti...

Enpä ole ennen kuullut kylmäsavulohen kypsennyksestä. Ihan hieno idea kun voi hyvällä omallatunnolla jättää puoliraa-aksi lohen, sellaisena se onkin mielestäni parhaimmillaan.
Olisikohan piparjuurituorejuusto sopinut paremmin(tai edes yhtä hyvin)?

oliivia kirjoitti...

Kielensyöjä, hyvä idea! Piparjuuri voisi olla juuri sitä jotain tähän!