
Inspiraatiota tähän ruokaan saatiin siis täältä. Myöhäinen kaupassakäyntiaika ja kiire vaikuttivat osaltaan siihen että toteutus oli hiukan poikkeava.
Savulohta rullalla
2 annosta
n. 300 g kylmäsavulohta
n. 100 g ruohosipulituorejuustoa
½ pss katkarapuja sulatettuna
Leikkaa savulohi viipaleiksi, yritä saada niistä mahdollisimman leveitä. Levitä jokaiselle viipaleelle tuorejuustoa (tässä kannattaa käyttää ihan normaalirasvaista) ja asettele päälle muutama katkarapu. Kiepsauta rullalle, ja nostele rullat pystyyn pieneen vuokaan. Käytä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tarkkaile tilannetta kypsymisaikana. Liian kuivaksi ei kannata päästää, mutta ajatus on että lohi hiukan kypsyisi.
Tarjoa vaikkapa salaatin tai rosmariiniperunoiden kanssa.
Juomaksi sopii jokin herkullinen valkoviini. Meilläkin sellaista oli, mutta nyt ei taas kykene muistamaan että mitähän sorttia.
Herkullisia kääröjä, joskin kannattaa varautua siihen että savulohesta tehtynä nämä ovat melko suolaisia. Tuoreesta lohesta tulisi varmasti herkkua myös, sekin on kyllä lähiaikoina testattava! Ruoan teko ja kypsennys on sitäpaitsi nopeaa, mikä sopii perjantaireseptille oikein hyvin. Voisipa näitä vaikka alkupaloinakin tarjoilla!
4 kommenttia:
Voi namiskuukkeli, kun nuo kääryleet näyttävätkin hyviltä. Ja vielä katkarapujakin kaiken lisäksi. Pyytäkää minutkin seuraavalla rullauskerralla syömään, pliis. :)
Kiitokset vaan vielä teille reseptistä! Teillehän on aina voimassa kutsu meidän pöytään, jos tänne päin oikeastikin eksytte :)
Enpä ole ennen kuullut kylmäsavulohen kypsennyksestä. Ihan hieno idea kun voi hyvällä omallatunnolla jättää puoliraa-aksi lohen, sellaisena se onkin mielestäni parhaimmillaan.
Olisikohan piparjuurituorejuusto sopinut paremmin(tai edes yhtä hyvin)?
Kielensyöjä, hyvä idea! Piparjuuri voisi olla juuri sitä jotain tähän!
Lähetä kommentti