28. heinäkuuta 2008

savua ilman tulta

Hiphiphuraa! Hellekautta enteilevät salaattime toivatkin lyhyen hellekauden ainakin tänne kehä kolmosen liepeille. Juhlistamme sitä sekä kesä-heinäkuun ruokahaasteen voittoa uudella salaattireseptillä. Tai uudella ja uudella, totuuden torvi kun olen niin on pakko paljastaa että tämäkin ape tuli jo kehiteltyä kauan ennen tänään päättyvän kesäloman alkamista. Mutta kesäkeleihin se sopii kuin vesipullo hellekelien torikierroksiin.
Resepti on täysin itse keksitty, ja salaatin juju on savustetuissa kasviksissa ja possussa. Salaatti on itsessään ihan ruokaisa lounas tai kevyt päivällinen, ja sen voi valmistaa etukäteen (ei tosin useita päiviä etukäteen ;)).

Possu savuaa salaatissa
n. 6 annosta

n. 400 g porsaan sisäfilettä
1 pkt filepekonia

1 paprika
1 sipuli
valkosipulinkynsiä

savustuspussi tai -pönttö

1 dl kuskusia (kuivana)
1 dl seosta jossa vettä, sitruunamehua, oliiviöljyä ja valkoista balsamicoa

salaattia (jos oikein riehaannut, kannattaa käyttää jotain muuta kuin kuvassa näkyvää aisbergiä)
tuoretta basilikaa

Ota possuun pintaväri pannulla, mausta pippurilla ja kiepauttele pekonit fileen ympärille. Pilko paprika ja sipuli, irrottele kynnet valkosipulista mutta älä kuori. Asettele kaikki savustuspussiin pussin ohjeiden mukaan ja savusta uunissa. Jos huippuimurisi on yhtä huippu kun meillä, kannattanee jossain vaiheessa varautua availemaan ikkunoita. Pussi ei varsinaisesti savua, mutta aromit ovat melkoisen voimakkaat.

Sekoita kuskus ja mausteliemi, anna vetäytyä. Huom! Liemen määrä kuulostaa vähäiseltä, mutta kasviksista tulee lisää mehua joka imeytyy kuskusiin.
Silppua salaatti. Pilko savustunut liha. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa. Tarkasta ja korjaa maut vielä juuri ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

ONNEKSI OLKOON haastevoitosta, osoite oli prikulleen!

Ja savustettu salaatti saa veden kielelle, vaikken lihaihmisiä olekaan :-P Tofua kuitenkin syyhyttää savustaa itse ja jos kerran tuo uunipussi toimii niin on pakko tyyppailla. Ei kai se kaasu-uuni poikkeusta tee... ?!

t. muuli fanilauman joukosta

oliivia kirjoitti...

Voi kiitos muuli!

Kannattaa kokeilla tofua savustamalla, en muista ulkoa voiko käyttää kaasu-uunissa noita pusseja mutta kurkkaa paketin kyljestä :)

Ooh, saatanpa itsekin innostua kokeilemaan tofua tässä. Kuulostaa jotenkin niin sopivalta tähän kokonaisuuteen.