30. elokuuta 2008

Voi, keittiö!

Ei edelleenkään reseptejä, mutta välipalana raotamme oman keittiömme ovea, noin kuvaannollisesti, sillä keittiömme on puoliavonaista mallia eikä sinne ole ovia, suuntaan eikä toiseen. Keittiömme on mallia putki, tai I-keittiöksi kai sitä kutsuttaisiin "virallisella keittiökielellä". Toisessa päädyssä on ruokailutila, joka aukeaa oikealle olohuoneeseen. Myöskään tässä toisessa reunassa, josta kuva on otettu, ei ole mitään ovea, vaan se on ikään kuin avointa käytävätilaa.
Ylemmästä kuvasta käykin hyvin ilmi toinen niistä kahdesta asiasta, jotka nykykeittiössä ottavat eniten hermoon: valoisuuden puute (varsinkin luonnonvalon). Kuva tosin hiukan valehtelee, vastavalon suuntaan otettuna keittiö näyttää pimeämmältä kuin oikeasti onkaan. Mutta ei se nyt ihan valossa kylvekään. Yläkuvassa siis oikealla laidalla siivouskaappi, jääkaappi-pakastin ja sen jälkeen kaappeja ja työtasoa. Vasemmalla (ei kuvassa) tiskialtaat ja roskiskaappi, astianpesukone, hella jne.
Tässä yllä nyt äskeisen kuvan oikeaa laitaa, jääkaappi jää oikeasta reunasta kuvasta ulos. Kaappitilaa ei ole liiaksi, ja keittiössämme ylivoimaisesti ärsyttävin asia ovat kaappien nuppimalliset vetimet. En tajua kuka keittiöinsinööri ne on suunnitellut, oli kuka hyvänsä niin se tyyppi ei kyllä koskaan ole keittiössä ruokaa laittanut. Kuvitelkaapa miten hauskaa on yrittää kesken ruoanlaiton esim. märillä käsillä avata noita kaappeja... Tälle puolelle tasolle kerääntyy mikron ja espressokoneen (Babysta enemmän täällä) kaveriksi kaikenlaista pikku sälää. On yrttiruukkua, morttelia, FlavourShakeria, espressokuppeja ja muuta kivaa.Vastakkaisella seinällä on sitten kahvin- ja vedenkeittimet, paahdin ja leivät, sekä uusin lelumme tehosekoitin. Tehosekoitin on vain noin viikon vanha, ja toistaiseksi puuroaamupala on vaihtunut smoothieihin. Edellisissä kuvissa esiintyneet omenat ja banaanitkin odottelevat aamupalasmoothieihin pääsyään.

Keittiömme ei ole tällä erää suuren suuri, kaipailisin vähän enemmän työtasoja sekä kaappitilaa, mutta vuokra-asunnon keittiöksi tämä kelpaa oikein hyvin! Puisista työtasoista ja yleisestä vaaleasta värityksestä sen sijaan kyllä pidämme molemmat. Kuten myös keittiön selkeälinjaisesta ulkomuodosta. Unelmien keittiö olisi sekin melko avonainen, väritys voisi olla juuri tällaista valkeaa ja puuta. Kaasuhella tai ainakin pari levyä pitäisi olla, ja kunnollisen kokoinen pakastin. Ja mikrolle hylly. Käytämme mikroa tosi harvoin, useimmiten jonkin edellisenä päivänä valmistetun ruoan lämmittämiseen.
Tilanpuutteen vuoksi tärkeimmät keittokirjat ovat olohuoneen kirjahyllyssä. Keittokirjoja ostelisi tietysti mielellään lisääkin, mutta tilanpuute hillitsee melko tehokkaasti. Useimmiten nykyään tulee sitä paitsi etsittyä ohjeet netistä, muiden blogeista tai muilta sivuilta.


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivaa oli tätäkin gourmet-ruoan syntysijaa päästä nuuhkimaan kuvien kautta. :)

Krisu

Suurmestari Salami kirjoitti...

Hei, miten omena käyttäytyy smoothiessa?

oliivia kirjoitti...

Heipä hei Suurmestari (loistava nimi muuten blogillasi), tervetuloa blogikeittiöiden joukkoon!

Omena käyttäytyy smoothiessa varsin korrektisti ;)
Se antaa meidän mielestä kivaa raikkautta makuun. Sinne se sekaan noin niin kuin muuten kyllä katoaa varsin mallikkaasti. Oikeastaan voisi kuvitella laittaneensa lorauksen omenamehua sekaan. Päärynätkin olisivat kuuleman mukaan makoisia, niitä emme vielä itse ole kokeilleetkaan.

Haati kirjoitti...

Siis teillä on meidän keittiö! Taikka noin järjestykseltään ja rakenteeltaan, kaapinovet on toki erilaiset.

oliivia kirjoitti...

Lansu, kiitos kommentista! Tämä keittiö on tosin voikeittiön osalta nykyään taaksejäänyttä elämää. Kunhan kevään valo vähän tästä vielä lisääntyy, pitänee postata uusi keittiömme.