27. helmikuuta 2007

katkarapusalaatti with an edge

Ja taas salaattia! Salaatit ovat nopeita arkiruokia, joiden ruokaisuutta voi säädellä melko helposti. Ja puoli kiloa kasviksia päivässä on edelleen tavoittelemisen arvoinen asia... Alun perin tarkoitus oli kokeilla Pastanjauhajilta bongaamaani Paolan pastasalaattia, mutta illalla alkoi tuntua siltä että ihan niin ruokaisaa ei tällä kertaa tarvitsisi. Niinpä päädyimme veha-menetelmällä (vedetty hatusta) kehitettyyn salaattiin. Hedelmäistä tulisuutta tässäkin, yllätys yllätys... Tämä salaatti on aika lailla kevyt, mutta maukas ja riittävän täyttävä.

Keksittyämme pari-kolme vuotta sitten thai sweet chili-tyyppiset kastikkeet käytimme niitä noin vuoden melkein missä vaan ruoassa, hyvä ettei kaurapuurossakin ollut sweet chiliä... Sittemmin on onneksi saatu rajoitin päälle, mutta hyvältä tuo kastike edelleen maistuu joissakin ruoissa. Tässä se pääsee katkarapuja marinoimaan. Sweet chilin voi tietysti vaihtaa johonkin muuhun, jos siitä ei välitä. Valkoinen balsamico ja hunaja voisi olla yksi ihan hyvä yhdistelmä. Jostain kuitenkin kannattaa hakea pientä kulmaa makuihin. Jos ei pidä chilistä niin mustapippuri varmaankin toimii ihan hienosti.

Katkarapusalaatti
2 isoa annosta

180 g katkarapuja
2-3 rkl sweet chili -kastiketta
suolaa

salaattia
2 tomaattia
kurkkua
1/4 hunaja-, cantaloupe- tms. melonia
1 punasipuli
1/4 purjoa
oliiveja
(avocadoa)

Kasausohjeet:
Tee lautasille salaattipeti salaatista, kurkusta ja tomaatista. Viipaloi sipuli ja purjo (ja avocado, jos käytät sitä). Asettele viipaleista noin 2/3 salaattipedin päälle.
Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita sweet chili-kastike, suola ja katkaravut. Nostele salaatipedin päälle.
Päällimmäiseksi vielä loput sipulirenkaat ja purjoa.


Maittavaa ja herkullista oli tämäkin salaatti. Ison lautasellisen syötyään ei kaivannut muuta illallista lainkaan! Ja viimeistään nyt kuvia katsellessa huomaa, että aika mukavan värikästä evästä myöskin!

2 kommenttia:

cele kirjoitti...

Paolan pastasalaattikin kannattaa ehdottomasti pistää kokeiluun. Kerrassaan herkullista! :)

oliivia kirjoitti...

joo, tuo Paolan pastasalaatti menee kyllä kokeiluun pian. Sen verran herkulliselta kuulostaa että taitaa jo ihan lähipäivinä päästä pöytään...