26. maaliskuuta 2007

cantaloupemelonia ja auraa

Parantumattomana suolaisen ystävänä tämäntyyppiset jälkiruoat kuuluvat ehdottomiin suosikkeihini. Kuten ehkä olette huomanneet, meillä syödään / tehdään jälkiruokia melko harvoin. Jotenkin niiden tekoon ei minulla riitä enää energiaa... Tämä valmistuu onneksi käden käänteessä ja on ihanan raikasta (jos nyt homejuustosta voi niin sanoa).

Tärkeintä on saada hyvää melonia: tähän tietysti käy melkein mikä tahansa kelta- tai oranssilihainen meloni. Meistä nämä cantaloupet ovat kuitenkin useimmiten osoittautuneet parhaan makuisiksi.

Valmistus onnistuu helposti: poista melonista siemenet, leikkaa viipaleiksi ja viipaleista kuori irti. Asettele viipaleet lautaselle ja viipaloi Auraa viereen. Homejuuston vieroksujat voivat jättää juuston pois, meloni on hyvää sellaisenaankin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Namsk! Auriksen kanssa sopii myös omena, päärynä,viinirypäleet ja joulupiparit (onko ne nyt oikealta nimeltään inkivääripiparit?? Ne ruskeat)

Aisha kirjoitti...

Oi, näyttääpä herkulliselta! Täytyy ehdottomasti kokeilla aura-meloni yhdistelmää aina sen iänikuisen aura-päärynän tai aura-omenan sijaan!

oliivia kirjoitti...

Näiden melonien kanssa kävisi myös ilmakuivattu kinkku tai muu ilmakuivattu liha; silloin se on enemmän alkuruoan tyyppinen annos. Mutta hyvää!

Ja jos minulta kysytään niin auran kanssa käy vaikka vanhat saappaat...