25. maaliskuuta 2007

pestolohta ja selkävoitto perunoista


Lauantain kala-annos valikoitui edellisistä koettelemuksista huolimatta loheksi. Kävin vielä kaupassa arvontaa Keittokomeron piparjuurilohen ja Pastanjauhajien pestolohen välillä. Piparjuuresta meillä ei ole oikeastaan ollenkaan kokemuksia, joten tällä kertaa jänistin ja päätin mennä varmemman maun mukaan. Lisukkeessa lähdin rohkeille teille päätyessäni pestoperunoihin, jotka vaativat siis perunoiden keittämistä...

Pestolohi
2 annosta

n. 400 g lohifilettä
n. 50 g valkosipulituorejuustoa (Viola vahva valkosipuli 13%)
n. 2 rkl pestokastiketta
suolaa
pippuria

Suolaa ja pippuroi lohifile. Laita se nahka ylöspäin uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Sekoita sillä välin tuorejuusto ja pestokastike. Minulla tuntuu olevan vaikeuksia seurailla näiden lohireseptien alkuperäisiä ohjeita, ja niinpä omasta tahnastamme tuli hiukkasen löysää. Vähemmän pestoa ja enemmän juustoa auttaisi varmasti asiaa. Kuori kalasta nahka pois ja levitä fileen päälle juusto-pestoseos. Kypsennä vielä n. 10 minuuttia (hiukan fileen paksuudesta riippuen).

Pestoperunat

perunoita
pestoa

Keitä uudet perunat (tai vanhat kuorittuna ja lohkottuna). Sekoita kuumien perunoiden joukkoon pestoa ja anna jäähtyä hiukan.

Tällä kertaa onnistuin ottamaan hämmästyttävän selkävoiton perunoista: ne eivät räjähtäneet mutta olivat kuitenkin läpikypsiä! Voi sitä näköjään oppia vähitellen perunoitakin keittämään!

Ruoka oli kaiken kaikkiaan hyvää; pestokuorrute antoi sopivasti makua lohelle, erillistä kastiketta ei tarvita, edes silloin jos lisukkeena ovat vain keitetyt perunat.

Palautettuani luottamuksemme lohiruokiin, kokeilemme varmasti myös Keittokomeron Sohvin ohjetta piparjuurilohesta lähiaikoina.

Lohen kanssa nautimme melko reilua viiniä. Siitä enemmän alla.

2 kommenttia:

Sohvi kirjoitti...

Heippa :)

Hyvännäköistä lohta! Minä kokeilin tänään siikaa katkarapu-viinikastikkeella, oli myös ihan toimivaa. Ehkä vähän turhan kermaista. Kannattaa kyllä kokeilla piparjuurilohta. Minä vähensin alkuperäisestä ohjeesta piparjuuritahnaa. Ja itsehän sitä voi säätää vielä vähäisemmäksi! Onhan piparjuuri tietysti aika vahvan makuista ja jakaa varmasti mielipiteitä. Minä ainakin testasin makua ensin suoraan tuubista ja totesin sen toimivaksi kalan kanssa. Parasta oli sopivan rapea kuori ja maukas kastike!

oliivia kirjoitti...

Moi Sohvi,
kyllä tuo piparjuurilohi menee kokeiluun; todennäköisesti jo heti tällä viikolla. Se kuulostaa herkulliselta, ja kuten totesit makuja voi aina passailla omien mieltymysten mukaan.

Pitääkin käydä katsomassa siikareseptisi, uudet kalaruoat on aina tervetulleita!