23. maaliskuuta 2007

oliivitarhurin juustopasta

Tähän pastaan sain idean Cebicin keittiöstä. En jaksanut käydä kaupassa, joten minimaissit vaihtuivat sipuliin ja juustomestarin kastikekin improvisoitiin itse. Myös sweet chili-kastike oli päässyt loppumaan, joten mentiin niillä mitä löytyi. Hyvää tuli silti, kiitokset ideasta! Pastan tekee noin 15 minuutissa.

Oliivi-juustopasta
1 annos

1 sipuli
2 pientä valkosipulinkynttä
1 rkl vihreitä oliiviviipaleita
1 rkl mustia oliiviviipaleita
hiukan lientä oliivipurkista
2-3 rkl ruokajugurttia
1 tl sambal oelek tahnaa (tai muuta chiliä)
loraus hunajaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
sopiva määrä juustoraastetta

Laita ensin pasta kiehumaan. Pilko sipuli isohkoiksi paloiksi ja viipaloi valkosipulinkynnet ohuelti. Kuullota niitä oliiviöljyssä pannulla. Kun sipuli on läpikuultavaa, lisää oliiviviipaleet ja pudota lämpöjä. Lisää jugurtti ja mausteet. Anna hautua hetken aikaa. Lisää lopuksi juustoraaste ja anna sulaa. Valuta pasta ja tarjoile kastikkeen kera.

Ihanan oliivinen ja juustoinen maku! Sipuli jäi mukavasti al denteksi ja toi omaa makuaan kastikkeeseen. Chili antoin takapotkua, mutta vain sopivan miedosti. Oikein mainio "kasvis"pasta!

Ei kommentteja: