28. maaliskuuta 2007

sitruunan syönyt? lähes limonello pollo!

Tämä ruoka ei liene kokkailublogeja seuraaville ollenkaan uutuus. Kyseessähän siis on alunperin HS:n Nyt-liitteessä esitelty Bar9:n ruokalistalta poimittu, sittemmin useissa blogeissa kokattu Pollo Limonello. Meillä käytettiin pohjareseptinä tuota Pastanjauhajien postausta.

Kuten kaikki pastat, tämäkin valmistuu noin vartissa. Tästä määrästä tulee kaksi reilua annosta. Näin me sen teimme:

Pollo Limonello
2 annosta

3 kpl broilerin rintafilettä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
½-1 rkl kurkumaa
cayennepippuria
öljyä (ja voita)
1 tl tuoretta inkivääriä raasteena
2 rkl sitruunamehua (tai jos sitä ei ole, niin limemehua...)
1 dl ruokakermaa
1 ½ rkl hunajaa
½ kanaliemikuutio (tai vastaavasti kanafondia)
3 rkl ruokajugurttia (mitä paksumpaa, sen parempi)
tuoreita (tai kuivattuja) yrttejä

pastaa (spagetti ja tagliatelle ovat ainakin hyviä)
parmesania

Kuumenna pannussa öljyä (ja voita jos haluat), lisää kurkuma ja cayennepippuri, kuumenna hetken aikaa. Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullottele pieni hetki. Suikaloi broilerinfileet ja lisää pannulle. Ruskista kunnes suikaleissa on kaunis väri. Laske levyn lämpoä, lisää sitruunamehu ja inkivääri. Lisää sitten vähitellen ruokakerma, sekoita aina välillä. Lisää kanafondi tai -liemikuutio, hunaja ja ruokajugurtti. Jos käytät kuivattuja yrttejä, lisää myös ne tässä vaiheessa. Anna hautua miedolla lämmöllä.

Keitä kaveriksi pastaa. Voit sekoittaa pastan kastikkeeseen jo valmiiksi (jolloin se on kauniimman näköistä kun pastakin värjäytyy keltaiseksi) tai nostella annoksiin pastaa pohjalle ja kastikkeen päälle... Jos on tuoreita yrttejä, ne kannattaa ripotella annoksen päälle. Koko komeus viimeistellään sitten raastamalla parmesania päälle.

Kuvat ovat pikkuisen tummia, mutta tuo kastikkeen väri on ihanan keltainen! Tämä oli huippuhyvää kanapastaa! Jotenkin tuli mieleen tomaattinen kanapasta joka on ollut suosikkejamme jo pidemmän aikaa. Se on varmaan tuo hapokkaampien makujen (sitruuna / tomaatti) ja hunajan sekä kerman yhdistelmä, mikä tekee näistä niin hyvää... Meillä tämä pasta jää kyllä vakituissuosikkien joukkoon. Helppoa ja nopeaa tehdä, ja niin hyvää!

Tätä kokkaillessa tuli mieleen, että kurkumaa voisi käyttää paljon useammin antamaan upeaa keltaista väriä ruokiin. Voisikin kokeilla paria jo aiemmin kokkailtua reseptiä uudelleen kurkuman kera...

3 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Tää on kyllä mahtavaa blogimaailmassa, että kun joku ohje saavuttaa useiden blogien suosion, voi olla varma, että se on hyvä! Näitä uskaltaa kokeilla jopa ennen ennakkokokeilua suoraan vieraille, ainakin Jamien paras valkosipulileipä meni ihan nappiin ja oli juuri niin hyvää kuin blogimaailma hyrräsi :-)

Että Pollo Limonello esittäytynee meidän keittiössämme jonkin sopivan vierailun yhteydessä lähitulevaisuudessa... Tulee taas pastakoneellekin hommia.

oliivia kirjoitti...

Kyllä, blogit toimii ikään kuin laajennettuna kaveripiirinä josta saa hyviä vinkkejä uusiksi ruoiksi ja oikeastaan suosituksia siitä, mikä on TODELLA hyvää!

Tätä suosittelemme kyllä kokeilemaan, vie kielen mennessään!

Jenni kirjoitti...

Pakko myöntää, että ko. pastaa on täälläkin kokeiltu. Tosin sain jonkin ihmeen menemäåän siinä vikaan, kun väri oli ennemminkin sinappia kuin keltaista.. Senpä takia en viitsinyt sitä blogata, hyvää se kyllä oli =)