19. maaliskuuta 2007

vaalin valvojat: nacho-kana hässäkkä

Vaalilähetykset ovat tosi-teeveeviihdettä parhaimmillaan; aina joku voittaa, joku häviää ja kaikki yrittävät selittää tulosta omalta kannaltaan parhain päin. Sunnuntaina viihdettä oli taas tarjolla tuutin täydeltä. Olin jo aiemmin bongaillut useista blogeista herkullisen kuuloisia nahcolautasia, ja teemaan sopivan naposteluiltapalan löysin lopulta Ruokalan sivuilta, jossa oli vaalienalusviikolla kokkailtu puolueiden puheenjohtajien kanssa. Reissuiltuamme pitkälle sunnuntai-iltaan tämä oli myös riittävän helposti valmistuvaa iltapalaa.

Valittelen kuvan heikkoutta, suurin osa ruoasta ehti jo kadota nälkäisiin suihin ennen kuin aivoni ehtivät mukaan ja sain kameran käsiini...


Kanaa nachopedillä
2 nälkäisen reissaajan iltapala-annosta

½ grillattu broileri TAI 300g broilerin filesuikaleita naturel
1 prk Philadelphia tuorejuustoa (5%)
½ prk medium hot salsaa
jalapeñoja viipaleina
oliiveja viipaleina
juustoraastetta
maissilastuja

Pilko grillattu broileri tai ruskista ja mausta suikaleet makusi mukaan. Sekoita tuorejuusto ja salsakastike ja sekoita broilerinpalat mukaan. Levitä maissilastuja pellille tai vuokaan ohut kerros. Levitä juustokanahässäkkä päälle. Ripottele pinnalle oliivit ja jalapeñot sekä juustoraastetta. Gratinoi n. 225-asteisessa uunissa kunnes juusto on saanut kauniisti väriä. Tarjoile esim. salaatin kanssa. Lisänä voi tarjota myös loput salsakastikkeet sekä guacamolea.

Juomaksi sopii parhaiten kylmä olut tai kivennäisvesi.

Naposteluruoka oli hyvää, sopivan tulista eikä liian juustoista kuitenkaan. Ehkä sipulisilppu puna-ja valkosipulista olisi sopinut tuohon pintaan viime silauksena. Kyllä tällä jaksoi vaalitulosta jännittää ihan loppuun asti!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miekin näin kyseisen jakson ja tekis mieli kanssa testata ohjetta. Jossain toisessakin blogissa olivat innostuneet Kataisen ohjeesta. Minä intoilin lähinnä vaalituloksesta :)

On vaan hirmuisen iso annos yhdelle ihmiselle tai sitten pitää vietellä eräs sydän taas kertaalleen, kunhan hän saapuu luokseni viikon päästä... Inhoan puolityhjiä rasioita, pussinpohjia ja jämäruokia.

Liisa Akimoffin Kevät-biisin sanojen myötä, hauskaa alkanutta viikkoa!

oliivia kirjoitti...

On se kyllä iso annos yhdelle, ja tästä jää kyllä melkein väkisin ainakin sipsipussin pohjat ja salsaa vaikka tekisi kahdellekin!

Sopii kyllä illanistujaisiinkin ruoaksi tämä: voisi tehdä vaikka valmiiksi jääkaappiin ja sitten vain gratinoida nopeasti ennen tarjoilua!

Kevyempi naposteluversio syntyy myös siten, että laittaa vain oliivi- ja jalapeñoviipaleita sekä juustoraastetta nachojen päälle ja uuniin.

Kovin keväiseltä kyllä vaikuttaa, toivon mukaan jatkuu samaan malliin ettei tule takatalvi!

Aissa kirjoitti...

Nacho-lautaset ovat parasta lauantai-illan leffaruokaa, sillä "tavallisista" sipseistä en itse niin välitä.
Ruokaisaan versioon olen käyttänyt ruskistettua, hyvin maustettua jauhelihaa, mutta ihan ehdoton on cheddarjuusto-dippi, siis se missä ei ole paprikaa eikä muita sivumakuja :D.