Ohje löytyi Stockmannin sivuilta. Tästä riittää ainakin neljälle, jopa kuudelle hengelle.
Valmistusaika on aavistuksen nopeampi kuin perinteisen lasagnen, koska vain yksi kastike tarvitsee kokkailla. Yhteensä tässä menee noin tunti.
Pinaatti-vuohenjuustolasagne
valkokastike:
5 rkl vehnäjauhoja
1 litra maitoa
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
sitruunapippuria
1 tl jauhettua muskottipähkinää
125 g tuoreita ohuita pinaatinlehtiä
1 rasia villirucolaa
Lasagne:
250 g tuoreita lasagnelevyjä
200 g vuohenjuustoa
2 dl saksanpähkinöitä tai pinjansiemeniä
3 pss mozzarellajuustoa (suosittelen jättämään mozzarellan kokonaan pois ja ostamaan yhteensä 2-3 pötköä vuohenjuustoa)
vastajauhettua mustapippuria
Pinnalle:
Vastaraastettua parmesaanijuustoa
Valmista ensin kastike. Laita vehnäjauhot kattilaan, lisää kylmää maitoa hiukan ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää hiukan maitoa ja vispaa tasaiseksi. Lisää loput maidot, ala kuumentaa varovasti. Keitä kunnes kastike saostuu. (Huom! saisi olla aika sakeaa tähän lasagneen -kuten kuvasta näkyy, on muuten melko leviäväistä tuo sisus...) Muista myös, että sen parempaa kastikkeesta tulee, mitä kauemmin maltat hauduttaa. Mausta suolalla, vastajauhetulla pippurilla, sitruunapippurilla ja muskottipähkinällä. Huuhdo ja valuta pinaatti sekä rucola. Silppua lehdet karkeasti. Ota kastikkeesta n. 3 dl sivuun ja sekoita pinaatin- ja rucolanlehdet kastikkeen loppuosaan.
Viipaloi vuohenjuusto ja mozzarellajuusto ja (rouhi pähkinät) paahda pinjansiemenet pannulla. Käytä kulmikasta lasagnevuokaa. Laita vuokaan kerroksittain lehtikastiketta, lasagnelevyjä, mozzarella- ja vuohenjuustoviipaleita ja pähkinärouhetta / pinjansiemeniä. Kaada päällimmäiseksi säästämäsi kastike. Ripottele pinnalle reippaasti parmesaania. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 min. Tarjoile raikkaan lehtisalaatin kera.
Meillä lasagne on aina tehty perinteisen kaavan mukaan. Edes broileri- tai lohiversiota emme vielä ole kokeilleet. (Joskin Aurinkotuulen mango-broilerlasagne menee piakkoin kokeiluun). Niinpä odotimme aika jännittyneinä tämän ruoan lopputulosta. Täytyy sanoa, että ylitti kaikki odotukset! Vihjeenä voimme kertoa, että valkokastike, johon rehut sekoitetaan, kannattaa maustaa kunnolla. Seuraavaa kertaa varten jättäisimme itse mozzarellan kokonaan pois (tai vähintäänkin sen on oltava bufalamozzarellaa: tällä kertaa se oli kaupastamme loppu :( ) ja korvaisimme sen vuohenjuustolla. Myös parmesania voisi raastaa kerrosten väliinkin.Muunnelman tästä saisi helposti lisäämällä kylmäsavulohta pinaatti-rucolakastikkeen sekaan. Nam! Sitä pitää itse kokeilla seuraavan kerran.
4 kommenttia:
Aamupäivää!
Lainasin eilen kirjan Lisää lipstikkaa, rohkeasti rosmariinia! ja sieltä bongasin heti vuohenjuusto-pinaattilasagnen. Harvinaisen samanlainen maku teillä ;D Kannattaa muuten lainata kyseinen kirja, muitakin hyviä vuohenjuusto-/ yrttiohjeita...
Meikäläinen se täällä jo kuolaa ruudun ääressä ihastuksesta :-P Omat haastekokkailut menee reippaasti yli pääsiäisen... Kutkuttas jo!
Sohvi, kiitos kirjavinkistä, kuulostaa hyvältä kirjalta! Pitänee metsästää kirjastosta.
Lasagne oli tosiaan hyvää, joskin vähän juoksevanlaista. Sen unohdin mainita, että periaatteessa jos haluaa vähän "oikaista" niin voisi kokeilla sekoittaa johonkin pakastepinaattikeittoon tuoretta pinaattia ja rucolaa...Miten lie toimisi?
ylimuuli, tämänkertainen haaste tosiaan on kutkuttava, meilläkin varmasti kokkaillaan pari muutakin ruokaa ja katellaan sitten, mikä laitetaan kisaan ;)
S&P:n keittiössä vuohenjuusto alkaa jo ilmentämään aika kovia addiktoitumisen merkkejä..Mikä ihme siinä oikein viehättää..? :D Mutta niin kai se on, että johonkin ruoka-aineeseen sitä hurahtaa ihan täysiä.
Mutta siis, pointina se, että tämä menee kyllä ehdottomasti kokeiluliastalle! =)
Jenni from S&P
Lähetä kommentti