
Thai-maustettua porsasta ja paistettua riisiä
n. 6 annosta
400 g porsaan filettä
1 purjo
1 valkosipulinkynsi
1 rkl inkivääriä
1 rkl sambal oelek -tahnaa
n. 2 dl kookosmaitoa
n. 2 dl ruokajugurttia
n. 1 rkl lihafondia (tällä kertaa kokeilimme Marmite-tahnaa sekä vettä)
suolaa
pippuria
keitettyä, tähteeksi jäänyttä riisiä 6 annosta
1 dl erivärisiä paprikoita hienonnettuna
1 dl purjoa hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
1 tl inkivääriä
soijaa
suolaa
pippuria
Leikkaa liha n. 2 cm viipaleiksi. Ruskista lihat pannulla ja nosta syrjään. Kuullota purjoa, valkosipulia ja inkivääriä pannussa. Lisää sambal oelek, kookosmaito sekä ruokajugurtti. Kiehauta, nosta lihat sekaan ja hauduta muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuullota riisiä varten purjoa, paprikaa, valkosipulia ja inkivääriä kattilassa. Lisää kylmä riisi ja kuullottele, kunnes riisikin on lämmintä. Mausta lopuksi soijalla, suolalla ja pippurilla.
Ruoka on mukavan mausteista, muttei kuitenkaan liian tulista. Lisäksi kookosmaito ja ruokajugurtti pehmentävät makuja sopivasti. Jos ei ole käyttänyt kookosmaitoa aiemmin ruoanlaitossa, tämä on oikeastaan mainio kokeiluresepti, koska sen lisäksi mukana on tuota jugurttia. Kannattaa olla tarkkana tuon loppuhauduttelun kanssa, ettei liha kuiva liiaksi. Kuiva possu on ikävää järsittävää...
5 kommenttia:
Koittakaahan muuten välillä Kania salsaa. Maksaa Lidlissä himpun yii euron pullo ja on järisyttävän hyvää. Ajattelin vaan, että hakkaa Sambal oelekin mennen tullen ;D Jos tykkää!
Kiitos vinkistä Polkkis, pitää kokeilla ensi tilassa! Tällaisia suosituksia on kiva saada, kun ei sokkona oikein voi tietää kaikista kymmenistä merkeistä että mitkä on kokeilemisen arvoisia...
Tuo marmite on aika villi tuote. Itse en ole oikein koskaan päässyt jyvälle siitä. Jo tuoksukin on aika hämmentävä... Käytättekö sitä johonkin muuhunkin ja miten olette sen pariin eksyneet?
Moikka Tusla,
Marmiteen ja Vegemiteen törmäsin itse oleskellessani vuoden sellaisessa maassa jossa näitä leviteltiin leivän päälle aika yleisesti ;)
ei tästä meilläkään Parempi Puolisko pidä sellaisenaan, minä kyllä laitan toastin päälle ihan mielellään.
Pari kertaa olen käyttänyt soijan ja lihaliemen sijasta ruoanlaitossa, siinä toimii kyllä ihan hyvin.
oon ajatellut kokeilla monipuolisemminkin lähitulevaisuudessa...
Periaatteessahan se maistuu aika lailla soijakastikkeelta, on vain tahnamaisempaa.
No täytyypä perehtyä, koska itse olen soija-allerginen ja mietin aina, millä sitä voisi korvata. Tahnassa ei kuitenkaan soijaa taida olla? Tai no, yhtä kaikki mars kauppaan ja katsomaan itse. :)
Ennakkoluulot nurkkaan siis!
Lähetä kommentti