28. toukokuuta 2007

thai-maustettua possunfilettä

Tämäkin ruoka löysi tiensä vakituiselle listallemme "Aasia"-syksynä kun lähes joka toinen ruoka oli uutta, suunnalta Intia - Kiina -Thaimaa... Tämä on ehkä vähiten eksoottisen makuista, mutta todella hyvää kuitenkin! Aika hyvä ruoka tutustua tuollaisiin thai-tyyppisiin makuihin. Nopeahko tehdä eikä vaadi mitään liian erikoisia aineksia. Alkuperäinen resepti on S-ryhmän reseptipokkarisarjan kirjasta nro 5.

Thai-maustettua porsasta ja paistettua riisiä
n. 6 annosta

400 g porsaan filettä
1 purjo
1 valkosipulinkynsi
1 rkl inkivääriä
1 rkl sambal oelek -tahnaa
n. 2 dl kookosmaitoa
n. 2 dl ruokajugurttia
n. 1 rkl lihafondia (tällä kertaa kokeilimme Marmite-tahnaa sekä vettä)
suolaa
pippuria

keitettyä, tähteeksi jäänyttä riisiä 6 annosta
1 dl erivärisiä paprikoita hienonnettuna
1 dl purjoa hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
1 tl inkivääriä
soijaa
suolaa
pippuria


Leikkaa liha n. 2 cm viipaleiksi. Ruskista lihat pannulla ja nosta syrjään. Kuullota purjoa, valkosipulia ja inkivääriä pannussa. Lisää sambal oelek, kookosmaito sekä ruokajugurtti. Kiehauta, nosta lihat sekaan ja hauduta muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuullota riisiä varten purjoa, paprikaa, valkosipulia ja inkivääriä kattilassa. Lisää kylmä riisi ja kuullottele, kunnes riisikin on lämmintä. Mausta lopuksi soijalla, suolalla ja pippurilla.

Ruoka on mukavan mausteista, muttei kuitenkaan liian tulista. Lisäksi kookosmaito ja ruokajugurtti pehmentävät makuja sopivasti. Jos ei ole käyttänyt kookosmaitoa aiemmin ruoanlaitossa, tämä on oikeastaan mainio kokeiluresepti, koska sen lisäksi mukana on tuota jugurttia. Kannattaa olla tarkkana tuon loppuhauduttelun kanssa, ettei liha kuiva liiaksi. Kuiva possu on ikävää järsittävää...

5 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Koittakaahan muuten välillä Kania salsaa. Maksaa Lidlissä himpun yii euron pullo ja on järisyttävän hyvää. Ajattelin vaan, että hakkaa Sambal oelekin mennen tullen ;D Jos tykkää!

oliivia kirjoitti...

Kiitos vinkistä Polkkis, pitää kokeilla ensi tilassa! Tällaisia suosituksia on kiva saada, kun ei sokkona oikein voi tietää kaikista kymmenistä merkeistä että mitkä on kokeilemisen arvoisia...

Tusla kirjoitti...

Tuo marmite on aika villi tuote. Itse en ole oikein koskaan päässyt jyvälle siitä. Jo tuoksukin on aika hämmentävä... Käytättekö sitä johonkin muuhunkin ja miten olette sen pariin eksyneet?

oliivia kirjoitti...

Moikka Tusla,
Marmiteen ja Vegemiteen törmäsin itse oleskellessani vuoden sellaisessa maassa jossa näitä leviteltiin leivän päälle aika yleisesti ;)
ei tästä meilläkään Parempi Puolisko pidä sellaisenaan, minä kyllä laitan toastin päälle ihan mielellään.
Pari kertaa olen käyttänyt soijan ja lihaliemen sijasta ruoanlaitossa, siinä toimii kyllä ihan hyvin.
oon ajatellut kokeilla monipuolisemminkin lähitulevaisuudessa...
Periaatteessahan se maistuu aika lailla soijakastikkeelta, on vain tahnamaisempaa.

Tusla kirjoitti...

No täytyypä perehtyä, koska itse olen soija-allerginen ja mietin aina, millä sitä voisi korvata. Tahnassa ei kuitenkaan soijaa taida olla? Tai no, yhtä kaikki mars kauppaan ja katsomaan itse. :)

Ennakkoluulot nurkkaan siis!