19. syyskuuta 2007

lempi leiskumahan

Rapu on rakkausruokaa -tähän löytyi useampiakin perusteita. Ensinnäkin, onhan olemassa Rakastuneet ravut -niminen ruokalaji (jolle en tähän hätään löytänyt linkattavaa reseptiä netistä...). Toisekseen, Sopranos keittiössä -kirjassa melkoisen menevän näköinen nuori nainen esittelee kokonaisen kappaleen verran rakkausruokaa tai "cibo d'amore", kuten kirja kuvailee. Tuosta luvusta löytyy tämän katkarapureseptin toinen versio. Kaikkein olennaisin peruste on kuitenkin, että tätä purtavaa tarjoilin Paremmalle Puoliskolle ihka ensimmäisen kerran hänen meillä vieraillessaan ("meillä" oli tuolloin vielä vanhempieni luona). Liekö ruoalla ollut osuutensa siihen seikkaan että sittemmin olemme viihtyneet mainiosti ja tiiviisti yhdessä ;) Kovasti kehuja tämä eväs sai jo silloin.

Tämä ruoka on nopea ja helppotekoinen. Tällä määrällä ruokkii kaksi ihmistä oikein mukavasti, jos lisänä tarjoaa vaikkapa kreikkalaista salaattia sekä tuoretta patonkia.

Rakastuneet katkaravut
2 annosta

n. 350 g katkarapuja (pakaste)
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
voita
sitruunamehua
yrttejä
suolaa
mustapippuria

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuelti. Voitele uuninkestävä astia oliiviöljyllä. Kaada katkaravut astiaan, ripottele valkosipuli ja mausteet päälle, lorauta sitruunamehua perään ja pyöräytä lusikalla sekaisin. Nostele muutama pieni voinokare päälle ja laita komeus uuniin. Kypsennä uunissa noin 5-10 minuuttia, kunnes katkaravut ovat lämpimiä mutta vielä tuoreita. Tarjoa lämpimän patongin kanssa.

Saman voit siis tehdä Sopranosien tapaan pannulla:
Sulata katkaravut. Kuullota viipaloituja valkosipulinkynsiä oliiviöljyssä pannulla noin 5 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää ravut ja mausteet, lämmitä pari minuuttia ja purista päälle hiukan sitruunamehua. Valmis!

5 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Rapu, rapu, rallaa! Silkkaa lempeähän tämä on, ja kuulostaa täysin vastustamattomalta etenkin yhdistettynä kreikkalaisen salaatin seuraan... <3

Polkkapossu kirjoitti...

Ai tämä onkin yksi lempparitapakseni, kun heitetään vielä kunnolla tuoretta chiliä joukkoon.

oliivia kirjoitti...

Juu, chilillähän saisi tulisempaa, tämä on tällainen pehmeästi viettelevä versio...

Anna kirjoitti...

Oi, tää vaikuttaa hyvältä! Katkaravuista saa sopivalla maustamisella niin ihania makuja irti :)

Mikko kirjoitti...

Jee! Nam! Ja onnea kisaan!