
Tämä ruoka on nopea ja helppotekoinen. Tällä määrällä ruokkii kaksi ihmistä oikein mukavasti, jos lisänä tarjoaa vaikkapa kreikkalaista salaattia sekä tuoretta patonkia.
Rakastuneet katkaravut
2 annosta
n. 350 g katkarapuja (pakaste)
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
voita
sitruunamehua
yrttejä
suolaa
mustapippuria
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuelti. Voitele uuninkestävä astia oliiviöljyllä. Kaada katkaravut astiaan, ripottele valkosipuli ja mausteet päälle, lorauta sitruunamehua perään ja pyöräytä lusikalla sekaisin. Nostele muutama pieni voinokare päälle ja laita komeus uuniin. Kypsennä uunissa noin 5-10 minuuttia, kunnes katkaravut ovat lämpimiä mutta vielä tuoreita. Tarjoa lämpimän patongin kanssa.
Saman voit siis tehdä Sopranosien tapaan pannulla:
Sulata katkaravut. Kuullota viipaloituja valkosipulinkynsiä oliiviöljyssä pannulla noin 5 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää ravut ja mausteet, lämmitä pari minuuttia ja purista päälle hiukan sitruunamehua. Valmis!
5 kommenttia:
Rapu, rapu, rallaa! Silkkaa lempeähän tämä on, ja kuulostaa täysin vastustamattomalta etenkin yhdistettynä kreikkalaisen salaatin seuraan... <3
Ai tämä onkin yksi lempparitapakseni, kun heitetään vielä kunnolla tuoretta chiliä joukkoon.
Juu, chilillähän saisi tulisempaa, tämä on tällainen pehmeästi viettelevä versio...
Oi, tää vaikuttaa hyvältä! Katkaravuista saa sopivalla maustamisella niin ihania makuja irti :)
Jee! Nam! Ja onnea kisaan!
Lähetä kommentti