
Muuten mentiin aika uskollisesti reseptin mukaan, kermakin oli kuohua eikä mitään vähärasvaista ruokalitkua. :)
Tässä resepti sellaisena kuin se meillä toteutettiin. Suomennos ja määrien käännökset ovat melko vapaita, mutta pastakastikkeitahan on helppo tehdä rennoin rantein.
Betsyn ja Reen innoittama katkarapu-pennepasta
1 pss katkarapuja (pakaste)
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
voita
2 dl paseerattua tomaattia
1 ½ dl kuohukermaa
½ lasia valkoviiniä
tuoretta basilikaa
tuoretta persiljaa
suolaa
mustapippuria
n. 100g pastaa (kuivapaino)
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä voi-öljyseoksessa pannulla. Ota katkaravut sulamaan. Kun sipuli on läpikuultavaa, lisää pannulle viini ja anna porista hetken aikaa. Lisää paseerattu tomaatti, kuohukerma ja yrtit. Hauduta matalalla lämmöllä sillä aikaa kun keität pastan. Lisää lopuksi katkaravut, anna lämmetä niin että ovat kunnolla lämpimiä, älä kuitenkaan kypsennä enää etteivät ravut kuiva. Mausta suolalla ja pippurilla Valuta pastasta vesi ja kaada se kastikkeen sekaan. Tarkista ja korjaa maut tarvittaessa. Tarjoa heti. Hyvää.
2 kommenttia:
Minäkin olen jo kuukausia lukenut Reen blogia, mahtava tyyli.Reseptit ovat ihanan visuaalisia,mutta aivan kauheita kolestrolipommeja!
Joo, reseptit on hienosti kuvitettu mutta niissä ei tosiaan säästellä voita ja pekonia. Tosin energiamielessä ymmärrettävää että heillä kuluukin vähän eritavalla kuin siistissä sisätyössä :)
Mutta kaipa valtaosa ravintotieteilijöistä edelleen suosittaa esim. oliivi- tai muuta kasviöljyä voin sijaan siitä huolimatta.
Lähetä kommentti