11. helmikuuta 2007

Cavaa: Cristal Castellblanch

Tämä kuohujuoma koristi lauantain illallispöytää. Olen jo jonkin aikaa pohdiskellut miltä kuohuviini maistuisi kala-aterian kanssa, ja pienen taustatutkimuksen jälkeen päädyin tähän espanjalaiseen cavaan. Aito shampanja olisi tietysti paikallaan, mutta normaalilauantain ruokapöytään se on turhan arvokasta tavaraa...

Viinivinkkejä antoi ketkäpä muutkaan kuin hrat Berglund ja Rinta-Huumo. Herrat kuvailevat viiniä näin:
"Avoin tuoksu on hieman paahteinen ja makean hedelmäinen. Kypsän hedelmäinen, aromikas maku, jota sävyttää tuoksun lupaama paahteisuus. Tasapainoinen ja miellyttävä kokonaisuus jättää selkeäpiirteisen ja yksinkertaisen, suunmyötäisen jälkivaikutelman. Ruokasuositus: Aromaattiset ja hieman mausteiset kala- ja kanaruoat."

Tämä cava on puolikuivahkoon taipuva, ei missään nimessä täysin kuiva. Meistä se sopi hyvin kuha-aterian miedoille aromeille hyvin jäähdytettynä.

Hintaan 7.81 € pisteet 3/5 tekevät tästä viinikirjan mukaan loisto-ostoksen. Olemme samaa mieltä, toimii hyvin perinteisemmissäkin kuohuviinin käyttötilanteissa.

Ei kommentteja: