24. kesäkuuta 2007

kesän veikein salaatti

Juhannus on vietetty ja tästä se kesä vasta alkaa! Uusimmasta Viini -lehdestä bongasin Aura -mainoksen salaatin, jota ei kerta kaikkiaan voinut sivuuttaa. Auraa ja mansikoita! Ja kastikkeessa vielä ruokajugurttia...

Suosittelen kokeilemaan, tässä oli veikeästi maut kohdallaan, vaikkei kaikkein perinteisimpiä yhdistelmiä sisälläkään.

Syntisen hyvä Aurasalaatti
2 annosta

½ ruukku jääsalaattia
½ ruukku rucolaa
2 uutta sipulia, varret

n. 90 g Aurajuustoa
n. 100 g vesimelonia
n. ½ l tuoreita mansikoita
mustapippuria

3 rkl ruokajugurttia
2 rkl mansikkasosetta
½ rkl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria
½ dl tuoretta basilikaa silppuna
loraus balsamicoa
ripaus chilirouhetta

Huuhtele ja revi salaatit. Silppua sipulien varret ja ripottele salaatin päälle. Leikkaa Aura ja vesimeloni kuutioiksi ja viipaloi mansikat. Ripottele kuutiot ja viipaleet salaatin päälle, rouhi hiukan mustapippuria pinnalle.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja anna maustua niin pitkään kuin maltat. Tarjoa kastike erikseen kulhosta.

Helppoa kuin se kuuluisa heinänteko, ja niin hyvää! Minulla on ollut ennakkoluuloja vesimelonista salaatissa, mutta tähän se ainakin toi sopivasti raikkautta ja pureskeltavaa.

Kastike maistuu selvästi mansikalle, muttei kuitenkaan liian makealle. Chili antaa mukavaa takapotkua ja jogurtti pehmentää kulmia. Tätä kastiketta nautittiin myös mm. grillatun kanan, grillissä valmistettujen uusien perunoiden sekä bratwurstien seurana. Ja aina toimi hyvin.

5 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Jo on villi sallaadi! Itse tosiaan olen vasta oppinut syömään sinihomejuustoa sylkemättä, vieläkään se ei ihan suoranaiselta herkulta maistu, mutta nyt sitä on kaapissa (Aura Black tms.?) ja kaik ideat käyttöön ovat tervetulleita. Tän lainsuojattomampaa ideaa ei taida ollakaan että ehkä täs ois potentiaalia auranoviisille :-D

Aissa kirjoitti...

revin itsekin ohjeen talteen, mutta toteuttamisasteelle en ole vielä päässyt.. ehkä nyt sitten, kun ohje on kerran hyväksi havaittu :)

oliivia kirjoitti...

Kyllä tätä kannattaa kokeilla! Vähän uutta ideaa salaattiin!

ylimuuli, jos pidät makean ja suolaisen yhdistelmästä niin kannattaa kokeilla auraa hedelmien kanssa salaatissa (persikat tai cantaloupemeloni toimii ainakin).

Virpi P. kirjoitti...

Tämä on parhaita kesäsalaatteja, mihin olen törmännyt. Ehdoton klassikko nyt meidänkin keittiössämme. Käy hyvin muidenkin juustojen kanssa.

oliivia kirjoitti...

Katriina, olen kyllä samaa mieltä, vaikkei tätä tänä kesänä ole tullut tehtyäkään. Hyvä kun muistutit, pitääpä viikonloppuna tekaista ihanan kesäinen sallaadi.