2. marraskuuta 2007

nakkilaatikko al dente

Arkiruoka kunniaan! Jokin hetki sitten ainakin Terhin ja Pastanjauhajien tykönä keskusteltiin erilaisista tavoista tehdä makaronilaatikkoa. "Hetkinen!" te ajattelette "voiko makaronilaatikkoa muka tehdä jotenkin eri tavoilla muka?" Kyllä voi, katsokaa vaikka noita postauksia ja niiden kommenttiosioita. Vinkeistä innostuneina tajusimme ensimmäistä kertaa kokeilla makaronilaatikkoa keittämättä makaroneja ensin. Meidän perusversiomme onkin jo esitelty, käytännössä menimme samalla tyylillä mutta keittämättä makaroneja ensin ja lisäten hiukan nesteen määrää. Voin vannoa, että siitä tuli kaikkien aikojen paras makaronilaatikko! Kokeilkaa ihmeessä, valmistusaika lyhenee ja maku vain paranee!

Siitä innostuneena sitten keksimme uuden laatikon, jossa makaroni on pidempää ja jauheliha korvautuu bratwurstilla. Ja kaiken lisäksi lihaliemen tilalle sujautetaan paseeratusta tomaatista ja mausteista valmistettu liemi.

Bratwurstilaatikko
n. 6 annosta

n. 300 g bratwursteja
n. 400 g pastaa
n. 4 dl paseerattua tomaattia
loraus vettä
yrttejä
mustapippuria
pari tippaa tabascoa
suolaa
valkosipulia hienonnettuna
worcestershirekastiketta
ketsuppia turaus
(juustoraastetta)

Viipaloi bratwurstit. Kiehauta paseerattu tomaatti, vesi ja mausteet kattilassa. Yhdistä keittämätön pasta, bratwurstisuikaleet ja kastike vuoassa. Sekoita. Jos kastike ei peitä (juuri ja juuri) pasta-bratwurstiseoksen pintaa, lisää vettä tai lihalientä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ja nauti.
Pasta imee itseensä huomattavan paljon paremmin makuja, ja jää juuri sopivasti al denteksi. Hyvästi makaronin keittäminen laatikoita varten!

6 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Ihanan tomaattinen nakkilaatikko! Meillä lähtee pyhäinpäiväkokkaukseen yksi Puolen voikilon keittiön ruokaohjeista - tiedossa mahtaa olla kerrassaan herkullinen ilta. ;)

oliivia kirjoitti...

Ohoh, tässähän alkaa ihan jännittämään että mitä te oikein kokkailette :)
No, siitä varmaan kuullaan sitten piakkoin. Toivottavasti maistuu!

Tusla kirjoitti...

Juuri tuli teidän reseptillä tehty nakkiloota uunista. Melkein tekisi mieli maistaa mutta maltan mieleni huomiselle lounastunnille... :)

oliivia kirjoitti...

Toivottavasti laatikko maistui hyvältä!
Meillä ei tosiaan olla jaksettu enää keitellä makaroneja erikseen laatikoita varten, muistaa vaan laittaa tarpeeksi nestettä niin uunissahan ne kypsyy.

Tusla kirjoitti...

Loota maistui! Niin hyvin, että kuviin asti se ei päässyt... :( Ensi kerralla laitan tomaattia vielä vähän reilummin, nyt jotenkin pihtasin sen kanssa. Samoin mausteita myös. Jaoin reseptin jo työkaverille, joka versioi tämän jauhelihasta. Ja hyvää tuli siitäkin. Mainio ohje!

oliivia kirjoitti...

Hienoa! Laatikoissa saa tosiaan käyttää reilusti mausteita, makaroni kun itsessään on kuitenkin aika mautonta (varsinkin kuivattu).