7. helmikuuta 2007

tuplasuklaa -muffinssit


Pakkasukko vaan paukuttelee edelleen, mutta sepäs antaa vain hyvän syyn tehdä täyteläisiä ruokia ja niille vielä täyteläisempiä jälkiruokia! Talvisen ulkoilun päälle (tai miksei sen aikanakin) voi keskittyä nauttimaan tuhdin makuisista herkuista. Tuplasuklaa-muffinsit teen tai kaakaon kanssa ovat mainiota välipalaa helmikuun pakkaspäivinä. Ja voihan juomaksi tarjoilla rommikaakaota jos OIKEIN lämmikettä kaipaa ;)

Tosin näillä pakkasilla voi jättää koko ulkoilun sikseen ja keskittyä nauttimaan hyvistä ruoista ja juomista sisätiloissa!

Muffinsit ovat ehkä yksi suosikkileivonnaisistani helppoutensa ja nopeutensa takia; aineet vain sekaisin ja uuniin.

Nämä tuplasuklaa-unelmat on muunneltu Yhteishyvän reseptistä (alunperin mustikkamuffinsit):

Tuplasuklaamuffinsit:
(12 kpl)

Otetaan ensin puoli kiloa voita...

mikäli tarkoituksena on tehdä 120 kpl muffineja ;) Muutoin otetaan voipaketista n. 60 g pala ja sulatetaan se parhaaksi katsomallamme tavalla.

Voitele muffinivuoan syvennykset tai pienet paperivuoat (12 kpl); meillä laitettiin tällä kertaa Pirkan amerikkalaiset muffins-paperivuoat metallisen muffinsvuoan syvennyksiin ja hyvin toimi. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää vähitellen sekoittaen maito, muna ja pestyn sitruunan raastettu kuori. Lisää lopuksi rasva (tässä muuten kannattaa kyllä käyttää ihan "oekeeta voeta") ja suklaahiput. Sekoita taikina nopeasti sekaisin ja jaa vuokiin. Kypsennä noin 20-30 minuuttia (vähän uunista riippuen, meillä ainakin 30 min on ihan liikaa).

Sirota halutessasi valmiiden muffinien päälle tomusokeria. Tarjoa muffinit aina vastapaistettuina. Nämä muffinsit varsinkin ovat parhaita pikkuisen haalenneina, kun ovat kuitenkin vielä lämpimiä ja sisällä on ihania suklaisia sattumia...

Jos tämä resepti ei satu omaan makuhermoon niin ainahan voi kurkata Dagens muffinista lisää ideoita!

6 kommenttia:

cele kirjoitti...

Suklaa + muffinsi = AHH.

Alkoipas taas tehdä mieli. Olen yrittänyt ahkerasti muffinseja tehdessäni saada sekaan niin paljon suklaata, että se ei enää olisi hyvää, mutta ainakaan vielä raja ei ole tullut vastaan. :)

oliivia kirjoitti...

Taidamme olla sitten samoilla linjoilla.
Nämä ainakin ovat juuri sopivan suklaisia eikä liian makeita -> niitä voisi syödä koko pellillisen kerralla!

Jenni kirjoitti...

Just etsiskelin suklaamuffareiden ohjetta, kun on tummaa suklaata levyllinen kaapissa, ja tämä sattui vastaan =) Huomenna taidan vapaapäivän kunniaksi pyöräyttää, kiitos ohjeesta =D

Jenni kirjoitti...

Sattuipas sopivasti, kaapissa odottaa levyllinen tummaa suklaata ja just mietin, että mitäs huomenna vapaapäivän kunniaksi leipoisi..

Eli suklaamuffinsseja, kiitos herkullisen kuuloisen ohjeen :D

oliivia kirjoitti...

Moi Jenni,
hyvää vapaa- ja leivontapäivää sinne Pohjanmaalle!

Jos tulee kehitysideoita mieleen reseptin suhteen niin täällä otetaan kaikki innolla vastaan!

Jenni kirjoitti...

ohops, tulikin kahteen kertaan kommentti, sori =D

Mutta kiitos, tästähän tämä lähtee, ensin pitää tiskata eiliset vuoret pois..