Tosin näillä pakkasilla voi jättää koko ulkoilun sikseen ja keskittyä nauttimaan hyvistä ruoista ja juomista sisätiloissa!
Muffinsit ovat ehkä yksi suosikkileivonnaisistani helppoutensa ja nopeutensa takia; aineet vain sekaisin ja uuniin.
Nämä tuplasuklaa-unelmat on muunneltu Yhteishyvän reseptistä (alunperin mustikkamuffinsit):
Tuplasuklaamuffinsit:
(12 kpl)
2 rkl kaakaojauhetta (van Houten tai vast.)
Otetaan ensin puoli kiloa voita...
mikäli tarkoituksena on tehdä 120 kpl muffineja ;) Muutoin otetaan voipaketista n. 60 g pala ja sulatetaan se parhaaksi katsomallamme tavalla.
Voitele muffinivuoan syvennykset tai pienet paperivuoat (12 kpl); meillä laitettiin tällä kertaa Pirkan amerikkalaiset muffins-paperivuoat metallisen muffinsvuoan syvennyksiin ja hyvin toimi. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää vähitellen sekoittaen maito, muna ja pestyn sitruunan raastettu kuori. Lisää lopuksi rasva (tässä muuten kannattaa kyllä käyttää ihan "oekeeta voeta") ja suklaahiput. Sekoita taikina nopeasti sekaisin ja jaa vuokiin. Kypsennä noin 20-30 minuuttia (vähän uunista riippuen, meillä ainakin 30 min on ihan liikaa).
Sirota halutessasi valmiiden muffinien päälle tomusokeria. Tarjoa muffinit aina vastapaistettuina. Nämä muffinsit varsinkin ovat parhaita pikkuisen haalenneina, kun ovat kuitenkin vielä lämpimiä ja sisällä on ihania suklaisia sattumia...
6 kommenttia:
Suklaa + muffinsi = AHH.
Alkoipas taas tehdä mieli. Olen yrittänyt ahkerasti muffinseja tehdessäni saada sekaan niin paljon suklaata, että se ei enää olisi hyvää, mutta ainakaan vielä raja ei ole tullut vastaan. :)
Taidamme olla sitten samoilla linjoilla.
Nämä ainakin ovat juuri sopivan suklaisia eikä liian makeita -> niitä voisi syödä koko pellillisen kerralla!
Just etsiskelin suklaamuffareiden ohjetta, kun on tummaa suklaata levyllinen kaapissa, ja tämä sattui vastaan =) Huomenna taidan vapaapäivän kunniaksi pyöräyttää, kiitos ohjeesta =D
Sattuipas sopivasti, kaapissa odottaa levyllinen tummaa suklaata ja just mietin, että mitäs huomenna vapaapäivän kunniaksi leipoisi..
Eli suklaamuffinsseja, kiitos herkullisen kuuloisen ohjeen :D
Moi Jenni,
hyvää vapaa- ja leivontapäivää sinne Pohjanmaalle!
Jos tulee kehitysideoita mieleen reseptin suhteen niin täällä otetaan kaikki innolla vastaan!
ohops, tulikin kahteen kertaan kommentti, sori =D
Mutta kiitos, tästähän tämä lähtee, ensin pitää tiskata eiliset vuoret pois..
Lähetä kommentti